sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Intia mielessäin ja muutakinPäätin, että on aika jo vaihtaa blogin ekaksi tekstiksi jotain muuta kuin jouluruno ;).

Hiljaiseloa ollut meikäläisellä blogimaailmassa, oikeassa elämässä sen sijaan on ollut ihan "let's go meininkiä". Joten tässä pieni päivitys, mitä elämääni nyt kuuluu, kun kerran on tämä blogi tullut joskus alettua.

Joulun jälkeen mieleni valtasi Intian matkan odotus. Vihdoin koitti tammikuun puoliväli ja pääsin matkaan. Vietimme sekalaisen ayurvedaopiskelijajoukon ja kahden opettajamme kanssa upean pariviikkoisen Keralan Kovalamissa.

Majoituimme parin minuutin kävelymatkan päässä Arabianmeren rannasta Hawah Beachillä, kodikkaassa pikkuhotellissa nimeltään Thushara, jonka henkilökunta oli todella ystävällistä ja avuliasta. Hotellissa pitää vastaanottoa ayurvedalääkäri Dr. Vinoy Vighneshwar. Dr Vinoyn pikkupoikamainen, veikeä olemus, erittäin lämmin ja kuunteleva tapa suhtautua asiakkaaseensa sekä monen vuoden kokemus ayurvedalääkärinä vakuuttivat meidät hoitojen tehosta. Ystävystyimme lopulta hänen ja hänen upean, rakastavan ja työtään antaumuksella tekevän henkilökuntansa kanssa niin, että kotiinlähtö oli todella haikea....

Matkaan kuului aamujooga päivittäin ulkona klo 6:30 alkaen ja siis Vedakeskuksen yhdessä Dr. Vinoyn järjestämää ayurvedakoulutusta ja -hoitoja, joten päiväohjelmat olivat suhteellisen tiiviitä. Hoitojen jälkeen oli aina sen verran nirvanassa, että vei oman aikansa toipua taas sosiaaliseen kuntoon ;). Saamamme hoidot olivat niin fyysisesti kuin psyykkisestikin erittäin puhdistavia, taisi siinä muutama kilokin karista, kun hoito laittoi kropasta kuonat liikkeelle ja samoin tapahtui päässä. Mieli myllersi välillä melko tavalla, monenlaisia tunteita ja muistoja tuli pintaan käsiteltäviksi. Porukkamme oli niin mahtava, että kaikenlaisten tunteiden näyttäminen oli sallittua ja suorastaan toivottavaa. Turinatuokiot ihanien, samanhenkisten ihmisten kanssa kuuluivat reissun parhaaseen antiin. Itselläni matkan anti olikin enemmän hoidoista ja niiden jälkivaikutuksista sekä kuuman kosteasta ilmastosta, merestä, ihanista ruuista nauttimista kuin varsinaisesti uusien hierontataitojen oppimista.

Kaikkia ayurvedahoitoja ei edes suositella Suomessa tehtäväksi kylmän ilmastomme vuoksi sekä siksi, että toiset hoidot vaikuttavat niin syvälle, että on suositeltavaa antaa hoitoja vain kokeneen ayurvedalääkärin läsnäollessa. Esim Shirodara-öljyhoito on yksi näistä (tiedäthän, se hoito,  jossa lämmintä öljyä valutetaan hoidettavan otsalle ja jonka kuvalla ayurvedahoitoja aina mainostetaan..) Sen vaikutukset menevät todella syvälle henkiselle puolelle, joten hoitajalla on suuri vastuu.
Matkaan kuului myös parin päivän reissu vuoristoon Thekkady-nimiseen paikkaan tutustumaan mauste- ja hedelmäplantaasille. Yksi päivä meni Keralan pääkaupungissa Thiruvananthapuramissa (ent. Trivandrum), mm. kirjaostoksilla (Intiassa painetut kirjat kun eivät maksa juuri mitään...) sekä homeopaattisessa apteekissa (samoin, puoli-ilmaiseksi saa mitä vain homeopaattisia tuotteita).

Rakastuin Kovalamiin, sen trooppiseen kuumankosteaan ilmastoon, pauhaavaan mereen, ystävällisiin (joskus vähän liiankin ,) ihmisiin, värien kirjoon, auringonlaskuun, kaikkeen! Kovalam Beach vei sydämeni ja päätin, ettei tämä reissu jäänyt viimeiseksi kerraksi siellä.

Matkan jälkeen nopea paluu arkeen oli taattu, sillä aloin saman tien hierojaopinnot Tampereella . Opiskelu kestää vuoden eli tammikuun lopussa 2012 pitäisi olla sitten koulutetun hierojan/urheiluhierojan nimike ja taidot saavutettuna. Koulutus on todella perusteellista, sitä mitä kaipaankin, sillä haluan saada kunnon pohjan hoitoalalle.  Olen hierojakurssillani vanhin oppilas ja voisin olla useimman muun opiskelijan äiti, mutta se ei tahtia haittaa! Porukka on reilua, avointa ja huumorintajuista opettajia myöten, joten päivät kuluvat sukkelaan ja mukavissa merkeissä. Tiedän, että opinnot ovat vasta alussa ja asiakaspalvelun alettua päivistä tulee pidempiä ja raskaampiakin, mutta kun sen tietää, se ei haittaa.

Tänä keväänä riittää vipinää, sillä terveydenhuollon perusopinnotkin kestävät toukokuun loppuun. Ja kun en enää ole ihan tyttönen, opiskelu vie aika lailla aikaa, aivosolut kun eivät toimi aivan yhtä virkeästi kuin nuorempana. Mutta yhtä kaikki, olen todella kiitollinen ja onnellinen, että lähdin tälle tielle.

Paljon muutakin voisi kirjoittaa, mutta olkoon tämä nyt tässä, sillä nyt on alettava valmistautua huomiseen anatomian ja fysiologian kokeeseen.

Namaste!

6 kommenttia:

 1. Vautsi, mitä elämää! Ihanaa, toteutat haaveitasi ja nautit siitä mitä teet. Minä haaveilen juuri nyt Mongolian matkasta...

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi, Pellon pientareella. Niinpä, tässä iässä on jo oppinut että haaveitaan pitää toteuttaa. Tein n. vuosi sitten aarrekartan johon olin tämän Intian matkankin kirjannut. Silloin ei ollut mitään tietoa, miten sen voisin toteuttaa, mutta kuinkas ollakaan, asiat loksahtelivat yksi toisensa jälkeen kohdalleen ja homma onnistui. Lykkyä sinunkin matkasi toteutumiseen!

  VastaaPoista
 3. You have got a nice blog site. Congratulations!

  VastaaPoista
 4. Vitsit tykkään tästä blogista8)♥

  http://sweetlovelycandy.blogspot.com/
  -Janita♥

  VastaaPoista
 5. Hei.
  Tervetuloa taas mukaan uusille Ayurveda hoito- ja koulutus matkoille Intiaan tammikuussa 2013.
  Kohde ja koulutusohjelma ovat uusia. Olemme tehneet yhteistyötä jo yli 12 vuotta Ayurgreen yhtiöiden kanssa, klinikoita Goassa , sairaala ja lääketehdas Keralassa. Ayurveda on osa virallista Intialaista lääketiedettä. Koulutamme Suomessa Ayurveda hoitajia ja järjestämme Intiaan Ayurveda hoito - koulutusmatkoja. Kalevi on Intiassa talven oppaana ja kouluttajana. Viimeksi hoitajat olivat innoissaan koulutusmatkasta Intiaan.
  www.vedakeskus.fi www.ayurgreen.in www.ayurgreenhospitals.com
  Terkkuja
  Kalevi

  VastaaPoista